Spørsmål og svar

Hva er en fødselsplakat?

Fødselsplakat.no tilbyr en serie unike og personlige bilder hvor vi skalerer illustrasjonene til barnets faktiske fødselslengde i skala 1:1. Illustrasjonene er altså i eksakt samme størrelse som barnet da det ble født, og er et hyggelig minne for fremtiden. Vi legger også inn informasjon om barnets navn, fødselsvekt og lengde, samt sted, dato og klokkeslett da den ble født. Bildenes kvalitet og stilrene design gjør at de passer like godt i stuen som på barnerommet.

Hvordan blir barnets størrelse på bildet i skala 1:1?

Vi tilpasser høyden på illustrasjonen til den fødselslengden du angir ved bestilling. Oppgir du fødselslengden til 50 cm, så blir illustrasjonen av barnet 50 cm høy.

Tilpasses illustrasjonen til barnets fødselsvekt?

Babyer fødes i mange ulike fasonger, der lengden på armer og ben og størrelsen på hode og mage og lignende varierer. Vi har derfor laget en ”gjennomsnittsbaby”, der vi kun justerer lengden.

Hva koster en fødselsplakat?

Prisen per fødselsplakat er NOK 700,- inkludert mva. og frakt.

Hvor mye koster frakten?

Vi tilbyr gratis frakt til alle land i verden.

Hvordan betaler jeg og hvilke betalingsløsninger tilbyr dere?

Du kan betale med bank-/kredittkort fra VISA, MasterCard, American Express eller velge faktura med vår Klarna betalingsløsning (14 dagers betalingsfrist). Har du valgt å betale med Klarna faktura, vil fakturaen sendes fra Klarna til deg på e-post. Fakturaen sendes samme dag som vi sender bestillingen din fra vårt lager, eller dagen etter.

Hvilken størrelse er det på bildet?

Størrelsen er B: 50 cm x H: 70 cm. Størrelsen på bildet er den samme uavhengig av barnets fødselslengde.

Kan jeg speilvende illustrasjonen slik at ansiktet til barnet vender den andre veien?

Du bestemmer selv om ansiktet skal vende mot høyre eller mot venstre. Du blir bedt om hvilken vei ansiktet skal vende når du tilpasser din fødselsplakat i nettbutikken.

Følger det med ramme?

Ramme er ikke inkludert, men bildet passer til vanlige, standardrammer (B: 50 x H: 70 cm). Vi har mange fine rammer her: https://www.fodselsplakat.no/no/product-category/frames/

Hva slags papir trykkes fødselsplakaten på?

Fødselsplakatene trykkes på 210 g ubestrøket papir, noe som gir et matt og eksklusivt uttrykk.

Lager dere fødselsplakater på andre språk enn norsk?

I nettbutikken er norsk lagt inn som standardspråk. Ønsker du et annet språk, så kan du bestille ved å sende en e-post til: kundeservice@fodselsplakat.no.

Hva gjør jeg hvis jeg skal gi bort fødselsplakaten i dåpsgave, men er usikker på hvilket motiv som vil falle i smak?

Da kan du kjøpe et gavekort. Da kan mottakeren ved passende anledning selv gå inn på fødselsplakat.no og velge sitt favorittbilde. Alle gavekort er gyldig i 24 måneder fra kjøpsdato.

Hvor lang er leveringstiden?

Fødselsplakat.no jobber kontinuerlig for å levere dine bilder fortest mulig hjem til deg. Forventet leveringstid i Norden er 3-7 virkedager etter mottatt bestilling, mens forventet leveringstid i resten av verden er 5-10 virkedager etter mottatt bestilling.

Hvordan sendes fødselsplakaten?

Fødselsplakatene pakkes skånsomt inn i silkepapir og legges inn i et beskyttende papprør før de sendes. Vi benytter DHL, sporbar pakke. Du mottar mail/sms med info om henting, og pakken hentes på postkontor eller post i butikk. Våre fødselsplakater sendes fra Sverige.

Hva skjer om jeg ikke henter fødselsplakaten min?

Pakken blir liggende på ditt nærmeste postkontor/post i butikk i maksimalt 14 dager. Uavhentede pakker returneres automatisk til oss. For uavhentede pakker vil du bli belastet NOK 150,- for omkostninger og ny forsendelse. Fødselsplakaten blir sendt på nytt når vi har mottatt betalingen.

Hvordan vet jeg om bestillingen har gått igjennom i nettbutikken?

Du vil motta en ordrebekreftelse på e-post like etter at betalingen er fullført. Dersom du ikke mottar en ordrebekreftelse innen kort tid kan du sjekke om den har havnet i søppelmappen. Det kan også skyldes at du har registrert feil e-postadresse. I så fall ber vi deg kontakte oss på kundeservice@fodselsplakat.no så raskt som mulig.

Har jeg angrerett?

Angreretten gjelder ikke avtaler om levering av varer som er fremstilt etter forbrukerens spesifikasjoner, eller som har fått et tydelig personlig preg (jf. Angrerettloven § 22). Hver enkelt fødselsplakat er unik og spesialtrykkes med navn og fødselsopplysninger, så det er ingen angrerett for produkter bestilt på fødselsplakat.no. Produktet kan ikke avbestilles etter at betalingen er fullført i nettbutikken og kan heller ikke byttes eller returneres etter levering.

Har jeg reklamasjonsrett?

Hvert enkelt produkt fra Fødselsplakat.no blir inspisert og kontrollert, men likevel kan det oppstå skader eller feil på våre produkter. Om det har oppstått en feil eller skade under produksjon eller transport, har du selvfølgelig reklamasjonsrett.

Send en e-post til kundeservice@fodselsplakat.no med så mye informasjon som mulig: ordrenummer, e-postadresse, beskrivelse av skaden, bilder av fødselsplakaten eller rammen (og skadet emballasje) og eventuell annen relevant informasjon.

I en behandling av reklamasjonen vil vi vanligvis produsere en ny plakat slik at det tilfredsstiller både våre og dine krav til produktet. Dette produseres og sendes uten ekstra kostnad.

Reklamasjonsretten gjelder ikke dersom feilen skyldes at du har oppgitt feil navn, fødselslengde, -vekt, -dato, -sted eller klokkeslett under bestillingen.

Frist for reklamasjon er to måneder etter at du har mottatt fødselsplakaten.

Hva gjør jeg om jeg oppdager at jeg har oppgitt feil navn, fødselslengde, -vekt eller lignende?

Straks bestillingen er gjennomført i nettbutikken har du ingen mulighet til å endre på informasjonen du har oppgitt. Vår derfor nøye når du taster inn informasjonen om barnet, og vær helt sikker på at du har skrevet alt riktig før du sender bestillingen. Det er ikke mulig med bruk av emojis ikoner i bestilling. Hvis du likevel oppdager en feil når du mottar fødselsplakaten, ta kontakt med oss på kundeservice@fodselsplakat.no, så finner vi en god løsning.

Hvem står bak Fødselsplakat.no?

Fødselseplakat.no eies og driftes av Scandinavian Custom Print AS som utvikler og fremstiller spesialtilpassede trykte produkter. Menneskene i Scandinavian Custom Print AS har de siste ti årene gründet flere selskaper og har lang erfaring innen grafisk design, illustrasjon, trykte og digitale medier, markedsføring og merkevarebygging – både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet har norske eiere og er lokalisert i Nydalen i Oslo.

Hvordan håndteres mine personopplysninger jeg oppgir til dere?

Fødselsplakat.no er opptatt av å behandle dine personlige opplysninger med respekt og forsiktighet, og vi innhenter og lagrer kun de personopplysningene som er nødvendige for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser i henhold til avtalen med deg. Se personvern for mer informasjon.

Hvilke betingelser gjelder når jeg kjøper en fødselsplakat?

Oversikt over kjøpsbetingelser finner du her.

Hva gjør jeg om jeg har andre spørsmål enn de som er besvart på denne siden?

Dersom du har noen spørsmål er du hjertelig velkommen til å kontakte oss!