Mest populære guttenavn i 2023

Mest populære guttenavn i 2023

Å velge et navn til sitt nyfødte barn er en av de mest spennende og betydningsfulle beslutningene foreldre kan ta. Navnet blir en del av barnets identitet og får en dypt personlig betydning både for barnet og menneskene rundt barnet.

Hvert år ser vi navnetrender som påvirker de valgene vi foreldre tar når vi skal navngi barna våre. 

Hvilke navn dominerte listene over guttenavn i Norge i 2023?

Populära pojknamn 2023

 

  1. Lucas/Lukas: Det er ingen overraskelse at dette navnet fortsetter å være en favoritt blant foreldre. Med sin tidløse sjarm og klang topper Lucas listene år etter år.
  1. William: Et navn som har vært populært lenge. Et elegant og klassisk navn, med sterke historiske røtter.
  1. Oskar: Oskar er fortsatt en sterk spiller på navnelisten. Det er ikke uten grunn at navnet har vært populært i vestlige land i flere hundre år.
  1. Isak: Med sin spennende klang og bibelske røtter har navnet Isak økt i popularitet. Foreldre ser ut til å bli tiltrukket av navnets enkelhet.
  1. Noah: Et navn som fortsetter å være en vinner, takket være navnets historiske røtter, men også dets moderne preg.
  1. Oliver: Oliver har hatt en fast plass på topplistene de siste årene. Navnets sjarm og enkelhet gjør det til et lett valg for mange foreldre.
  1. Emil: Søtt og enkelt – Emil fortsetter å være et av de mest populære navnene for foreldre som leter etter et tradisjonelt, men likevel lekent navn.
  1. Filip: En oppkomling som har blitt stadig mer populær det siste året. Navnet er sjarmerende, men har også en “adelig” karakter.
  1. Jakob: Nok et navn med bibelske røtter som topper listen. Jakob har vært av og på topplisten i flere hundre år. 
  1. Aksel: Et navn med robust og maskulin klang. Aksel har økt i popularitet og tiltrekker seg foreldre som søker noe sterkt og distinkt.

Uansett om du foretrekker de tidløse klassikerne eller de mer moderne navnene, har listen over Norges mest populære guttenavn i 2023 mange alternativer å velge mellom. Hvert navn har sin egen unike karakter, og tilbyr noe for enhver smak.

fødselsplakat

Potensielt populære guttenavn i 2024: En titt inn i fremtiden

Vi er bare i starten av 2024, men visse navn begynner allerede å skape oppmerksomhet og forventes å bli de nye favorittene for foreldre som skal navngi sine sønner. Her er en sniktitt på navn som kan dominere listene i 2024:

  1. Milo: Et navn som har økt i popularitet de siste årene, og som forventes å fortsette å gjøre det i 2024. Milo tilbyr en fin balanse mellom maskulinitet og gutteaktig sjarm.
  1. Matteo: Med sin søreuropeiske opprinnelse og elegante klang ser vi en økende popularitet hos navnet Matteo. Foreldre som leter etter et unikt navn, men som likevel er lett å uttale, kan falle for dette navnet.
  1. Elliot: Et navn som nylig har begynt å få mer oppmerksomhet. Elliot er både tidløst og moderne, noe som kan være grunnen til forventet popularitet i 2024.
  1. Hugo: En klassisk favoritt som forventes å beholde sin popularitet også i 2024. Hugo har en sterk og distinkt karakter som fortsetter å tiltrekke mange foreldre.
  1. Theo: Kort, kraftig og fullt av personlighet – navnet Theo forventes bli stadig mer populært det kommende året. Dets enkelhet og sjarm gjør det til det perfekte navnet for mange foreldre.
  1. August: Med sin historiske tilknytning og majestetiske preg kan navnet August være en av oppkomlingene i 2024. Foreldre som søker noe tradisjonelt, men likevel unikt, kan velge dette navnet.
  1. Noah: Selv om det har vært populært i flere år, forventes navnet Noah å beholde sin plass på listene. Navnets bibelske tilknytning gjør det til en favoritt.
  1. Vincent: Et navn med sterk tilstedeværelse og distinkt karakter. Vincent forventes å øke i popularitet og tiltrekker seg foreldre som søker noe robust og tidløst.
  1. Adrian: Med sin enkelhet og sjarm har navnet Adrian begynt å få mer oppmerksomhet. Foreldre som leter etter et klassisk og samtidig moderne navn, kan vurdere dette navnet.
  1. Alexander: Et navn som aldri går helt av moten. Alexander forventes å fortsette å være en favoritt blant foreldre som søker et navn med historie, styrke og tidløs karakter.

Mest populære guttenavn i 2023

Navnetrender er alltid spennende og uforutsigbare. Å velge et navn er en personlig reise for hver forelder, og 2024 ser ut til å tilby et mangfold av populære alternativer å velge mellom.

Å velge det perfekte navnet for sitt nyfødte barn er en viktig milepæl – et valg basert på kjærlighet og omtanke. Uansett om det er et tidløst klassisk navn eller et trendy og moderne valg, blir navnet en del av den unike identiteten som barnet former gjennom hele livet.

 LAG DIN EGEN FØDSELSTAVLE

Forevige ditt barns navn på en Personlig Fødselsplakat

Fødselsplakater er en fantastisk mulighet til å fange barnets navngivning for alltid. En personlig fødselsplakat med barnets navn og fødselsopplysninger gir familien en vakker dekorasjon å henge på veggene, som også er et symbol på kjærlighet, håp og begynnelsen på en utrolig reise.

Når du velger det perfekte navnet for din lille skatt, bør du derfor vurdere å forevige øyeblikket med en håndlaget fødselsplakat. En fødselsplakat er mer enn en dekorativ detalj på barnerommet – det blir en påminnelse om mirakelet som er livet og kjærligheten som omgir hvert barns ankomst til verden.

Hvilket navn velger du for din lille prins?

Fødselsplakat

 LAG DIN EGEN FØDSELSTAVLE

Tilbake til bloggen